İftarda Nasıl Beslenmeli oldukça önemli bir konu. Ramazan ayı boyunca uzun süren saatler boyunca süren açlık ve susuzluktan sonra sağlıklı bir şekilde beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir.
Özellikle su dengesinin çok iyi korunması önemlidir.
Günlük olarak alınması gereken ortalama 2 litre suyun hem iftar ile birlikte hem de sahura kadar belirli aralıklar ile içilmesi vücudu su dengesini korumak ve sağlığınız için tüketilmesi gerekmektedir.
Mideyi yoran ve susuzluk yaratan besinlerden uzak durmak kan şekerinizin dengeli olması adına kesinlikle dikkat etmeniz gerekenlerdendir.
–İftarda orucunuzu açarken ilk olarak hurma ya da zeytin tercih edebilirsiniz. Hemen sonrasında ise yemek yemek veya çorba içmek yerine kesinlikle 1 bardak su içmeniz gerekmektedir.
-Su içtikten sonra ise yağlı yemeklere geçmeden önce öncelikli olarak çorba içmelisiniz. Çorbanın ise ne çok soğuk ne de çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede ılık bir çorba ile mideniz yumuşayacaktır.
-Çorbadan sonra ise iftariyelik atıştırmalıklar ile midenizi yemek yemeye alıştırabilirsiniz. Bunun için Ramazan pidesi ve salatalar da en güzel tercihlerden biri olacaktır.
–İftariyelik olarak ise kahvaltılık ürünleri tercih edebilirsiniz.
–İftarda Nasıl Beslenmeli özellikle hızlı hızlı yemek yemek yerine iftar yemeğinizi bir iki öğün olacak şekilde bölebilirsiniz. Mesela çorba içtikten sonra dinlenmeli ve yarım saat sonra yemeğinizi yiyebilirsiniz.
-Yemek esnasında mümkünse yine su ihtiyacınıza karşılık verecek çorba, yoğurt, ayran ve ev yapımı meyve sularını da yemek ile birlikte tercih edebilirsiniz. Ancak iftardan sonra sahur bitimine kadar en az 2 litre suyu aralıklı olarak içmelisiniz.
-İftar saatinde yemek yemeye dikkat etmenizin en önemli sebebi ise gün içerisinde hareketsiz kalan sindirim sisteminize çok yüklenmemek içindir.
-Özellikle iftar ve sahur arasında ara öğünler, ara atıştırmalıklar ile sindirim sisteminizin hareket etmesini sağlayacak besinleri tüketebilirsiniz.
-Örneğin yulaf, kuru yemiş, kuru erik, elma ya da mevsim meyvelerini tatlı olarak tüketebilirsiniz. Şerbetli ve ağır tatlılar sizlere iftardan sonra iyi gelmeyecektir.
-Hem ertesi gün daha fazla su ihtiyacı hissedersiniz hem de mideniz ve sindirim sisteminiz için de şerbetli hamur tatlıları sağlıklı olmayacaktır.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Bulgurlu Tavuk KapamaAYSETOPCU
7.Gün İftar MenüsüAYSETOPCU
İftarda Ana Yemek ÖnerileriAYSETOPCU
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Boşnak Kurabiyesi Tarifi Yemek Tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Fırında Brokoli Karnabahar GratenYemek Tarifleri
Etli İspanyol Pilavı Paella TarifiYemek Tarifleri
Ekşili Kış DolmasıYemek Tarifleri
Kategoriler
Pasta Tarifleri | Kek Tarifleri | Kurabiye Tarifleri | Tatlı Tarifleri | Elmalı Kurabiye | Börek Tarifleri
Tüm Hakları Saklıdır - 2014 - 2021