Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan ayı diğer 11 aydan daha farklı geçiyor ve İftarda Ne yenir sorusu akla geliyor. Hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak pek çok değişim yaşanılan Ramazan ayında vücudunuzu yormayacak iftar sofraları hazırlayabilirsiniz.
Uzun saatler boyunca tutulan oruç hem susuzluk hem de açlık ile birlikte pek çok kişi için ağır geçebiliyor. Ancak vücudunuzu alıştırdıktan sonra rahatlıkla oruç tutabiliyorsunuz.
Bütün gün aç kalan vücudunuzu iftar yemeğinde yormamak sağlığınızı korumak açısından oldukça önemlidir.
Boş kalan midenize birden yüklenmek doğru olmadığı gibi, sonrasında yoğun bir hazımsızlık yaşayacağınız için pek çok sağlık problemi ile de karşılaşabilirsiniz.
İftarda ne yenir?
Havaların ısınması ile birlikte susuzluğun daha ağır basacağını bilmekteyiz. Bunun için hem sahurda hem de iftarda bütün gün susuz kalan vücudunuzu dinlendirmelisiniz ve su kaybını belirli aralıklarla su içerek kapatmalısınız.
Günlük olarak ortalama 2 litre kadar su içilmesi gerekmektedir. Bunun için iftar saatinden sahur saatine kadar 2 litrelik suyu dengeleyerek almalısınız.
Bunun dışında günlük olarak almanız gereken protein miktarını da bilmeli ve en azından iftarda protein ve sebze dengesini koruyarak yemek tercih etmelisiniz.
Ramazan denilince akla ilk gelen şeylerden biri olan ramazan pidesi her iftar sofrasında baş köşede yer alıyor. Ancak bütün gün boş kalan midenizi hamur ile baskılamak sadece hazımsızlık sorununa yol açacaktır. Bunun için sadece bir dilim pide ya da ekmek yemeye özen göstermelisiniz. Bunun yerine pilav ya da makarna gibi ekmek yerine geçecek diğer yemek çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
İftariyelik olarak genellikle her iftar sofrasında hamur işleri, tatlılar, şarküteri ürünleri yer alıyor. Her ne kadar bütün gün bunların hayalini kurarak iftar saatini bekliyor olsanız da yüksek tansiyon rahatsızlığına karşın ve kan dengesini korumak için bu ürünleri iftarda tercih etmemelisiniz.
Pastırma, sucuk ya da benzeri şarküteri ürünleri hem sahur hem de iftar için ağır gelebilir.
Baklava ya da şerbetli tatlılar yerine daha çok sütlü tatlılar iftardan sonra tercih edilebilir. Güllaç ya da muhallebiler iftar için en doğru seçimlerden olacaktır.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Bulgurlu Tavuk KapamaAYSETOPCU
7.Gün İftar MenüsüAYSETOPCU
İftarda Ana Yemek ÖnerileriAYSETOPCU
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Boşnak Kurabiyesi Tarifi Yemek Tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Meşhur Hamsi köy fırın sütlaç tarifiAYSETOPCU
Fırında Brokoli Karnabahar GratenYemek Tarifleri
Etli İspanyol Pilavı Paella TarifiYemek Tarifleri
Kategoriler
Pasta Tarifleri | Kek Tarifleri | Kurabiye Tarifleri | Tatlı Tarifleri | Elmalı Kurabiye | Börek Tarifleri
Tüm Hakları Saklıdır - 2014 - 2021