Pratik yemek tarifleri binlerce nefis yemek tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları

Ana Sayfa » Ramazan Yemekleri » Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları
Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları

0 Kişinin Defterine Ekli

4400 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları sadece dini açıdan bir farz değil aynı zamanda zihinsel ve fiziksel olarak da vücut için oldukça faydalıdır.

Son yıllarda oruç tutmanın sağlığa olan faydaları da bilimsel olarak kanıtlanmaya başlandı. Peki, oruç tutarken vücutta ne gibi değişiklikler olur ve ne gibi faydaları vardır?

Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları sadece dini açıdan bir farz değil aynı zamanda zihinsel ve fiziksel olarak da vücut için oldukça faydalıdır. Son yıllarda oruç tutmanın sağlığa olan faydaları da bilimsel olarak kanıtlanmaya başlandı. Peki, oruç tutarken vücutta ne gibi değişiklikler olur ve ne gibi faydaları vardır? Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları Nelerdir? Mide ve Bağırsak Sağlığı İçin Çok Faydalıdır Oruç tutarken gün içinde yani sahur saatinden iftar saatine kadar aç kalındığı için mideniz büyün gün boş kalabilmektedir. Ancak mide her ne kadar uzun saatler boyunca aç kalsa da yemek yemeye başladığınız andan itibaren mideniz hemen çalışmaya başlıyor. Bununla birlikte mide kendi asidini düzenlediği için de sindirim sistemi de daha sağlıklı olarak çalışıyor. Ancak iftarda çok ağır yemekler yememeniz daha sağlıklı bir oruç geçirmeniz için oldukça önemlidir. Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları : Hafızayı Güçlendirir Oruç tutmanın bilimsel olarak kanıtlana en önemli faydası da hafızayı güçlendirdiğidir. Özellikle gün içinde uzaklaşılan bazı fiziksel istekler kişinin sadece işine odaklanmasını sağladığı için hafızayı daha güçlendirmektedir. Az yemek yemenin zihni daha çok çalıştırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bunun için de iftarda da yeteri oranda yemek tüketmek önemlidir. Yaşlanmayı Geciktirir Oruç tutan kişilerde özellikle kandaki lipit ve kolesterol düzeyinin azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bununla birlikte de damalar temizlenmektedir ve kan dolaşımı da artar. Bu da hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir. Oruç tutmak hem hücrelerin yenilenmesini sağlar hem de bedene ve zihne de iyi gelerek kişiyi zinde tutar. Kötü Alışkanlıklardan Uzaklaştırır Bilimsel olarak kötü bir alışkanlıktan uzaklaşmak için belirli bir süre uzak durmanız gerekmektedir. Bunun için de hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak kedinizi hazırlamanız gerekmektedir. Oruç tutarken de kendinizi daha çok kontrol edebildiğiniz için alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan arınabilirsiniz. İftar ve sahur arasındaki zaman diliminde de yine dikkatli davranarak sigara tüketimine dikkat ederek sigarayı bırakabilirsiniz. Bu sayede hem alkol hem de sigaradan uzak kaldığınız için ciğerleriniz de Ramazan ayı boyunca dinlenecektir.

Mide ve Bağırsak Sağlığı İçin Çok Faydalıdır

Oruç tutarken gün içinde yani sahur saatinden iftar saatine kadar aç kalındığı için mideniz büyün gün boş kalabilmektedir.

Ancak mide her ne kadar uzun saatler boyunca aç kalsa da yemek yemeye başladığınız andan itibaren mideniz hemen çalışmaya başlıyor. Bununla birlikte mide kendi asidini düzenlediği için de sindirim sistemi de daha sağlıklı olarak çalışıyor. Ancak iftarda çok ağır yemekler yememeniz daha sağlıklı bir oruç geçirmeniz için oldukça önemlidir.

Oruç Tutmanın Bilimsel Faydaları : Hafızayı Güçlendirir

Oruç tutmanın bilimsel olarak kanıtlana en önemli faydası da hafızayı güçlendirdiğidir. Özellikle gün içinde uzaklaşılan bazı fiziksel istekler kişinin sadece işine odaklanmasını sağladığı için hafızayı daha güçlendirmektedir.

Az yemek yemenin zihni daha çok çalıştırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bunun için de iftarda da yeteri oranda yemek tüketmek önemlidir.

Yaşlanmayı Geciktirir

Oruç tutan kişilerde özellikle kandaki lipit ve kolesterol düzeyinin azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bununla birlikte de damalar temizlenmektedir ve kan dolaşımı da artar. Bu da hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.

Oruç tutmak hem hücrelerin yenilenmesini sağlar hem de bedene ve zihne de iyi gelerek kişiyi zinde tutar.

Kötü Alışkanlıklardan Uzaklaştırır

Bilimsel olarak kötü bir alışkanlıktan uzaklaşmak için belirli bir süre uzak durmanız gerekmektedir. Bunun için de hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak kedinizi hazırlamanız gerekmektedir. Oruç tutarken de kendinizi daha çok kontrol edebildiğiniz için alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan arınabilirsiniz.

İftar ve sahur arasındaki zaman diliminde de yine dikkatli davranarak sigara tüketimine dikkat ederek sigarayı bırakabilirsiniz. Bu sayede hem alkol hem de sigaradan uzak kaldığınız için ciğerleriniz de Ramazan ayı boyunca dinlenecektir.

BU TARİFE OY VER
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Sosyal MedyaSitemizi sosyal medyada takip edin

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Boşnak Kurabiyesi Tarifi

Boşnak Kurabiyesi Tarifi Yemek Tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Ekşili Kış Dolması

Ekşili Kış DolmasıYemek Tarifleri

Pasta Tarifleri | Kek Tarifleri | Kurabiye Tarifleri | Tatlı Tarifleri | Elmalı Kurabiye | Börek Tarifleri

Tüm Hakları Saklıdır - 2014 - 2021